Чому перекус - важлива складова раціону?

  • 100% натуральний продукт, що містить тільки горіхи, сухофрукти та насіння. Зручний та поживний снек, що прийде тобі на підмогу протягом дня

Тривалий розрив в прийомах їжі створює відчуття сильного голоду (навіть якщо ви вкладаєтесь в добову норму калорій). Відчуття голоду - це стрес для вашого організму (сильний подразник).

На будь-який сильний подразник наш організм реагує, у випадку з голодом (стрес) - відбувається викид гормону кортизол. Чим вищий його рівень в організмі, тим більше організм відкладає жиру зі спожитої їжі. Чому? Під час стресу організм працює в посиленому режимі (пришвидшене сердцебиття та пульс, викид адреналіну...).

Якщо стрес у вас має постійний характер - організм незворотньо буде накопичувати жир (відбувається уповільнення метаболізму). Тому, перекуси потрібні, і в період основного прийому їжі (сніданок/обід/вечеря) ви не будете наїдатись. Чому? Чим сильніше почуття голоду ви відчували, тим сильніше бажання насититися.

Перед основним прийомом не можна бути дуже голодним, інакше - катастрофа! :)

Оптимальна кількість перекусів - 2 (другий сніданок, перед вечеря).

Складно знайти час для перекусу, адже головне правило - з`їсти щось корисне та поживне. Перекус булочкою, печивом, цукерками - не дасть позитивного ефекту для фігури. Часто для перекусу обирають кефір, творог, йогурт, фрукт, хлібці, горіхи, сухофрукти, чай чи кава. Ці продукти можна комбінувати та поєднувати, вони доступні в магазинах і їх можна тримати із собою про запас.